Wil je nieuwe gordijnen uitzoeken? Zet je dan maar schrap, want je hebt echt enorm veel keuze uit verschillende soorten, kleuren, maten, stoffen en ga zo maar door. Begin je het al warm te krijgen? Dat hoeft niet, want wij zijn er om je te helpen. Het is in ieder geval belangrijk om goed na te denken en om niet over één nacht ijs te gaan. Gordijnen kunnen je kamer maken of breken en je wilt natuurlijk wel de juiste keuzes maken als je een hoop geld investeert. In onze blog vertellen we dan ook meer over de keuzes die je kunt maken en dan specifiek over vitrages.

Wat zijn vitrages?

Vitrages zijn gordijnen, maar ze worden puur ter decoratie opgehangen. Ze hebben eigenlijk geen functie. Ze zorgen ervoor dat grote ramen niet een blikvanger worden en voor meer sfeer en gezelligheid. Desondanks kun je goed naar buiten blijven kijken terwijl dat bij normale gordijnen of overgordijnen een stuk lastiger is. Overigens is het wel verstandig om vitrages te combineren met andere soorten gordijnen als je bijvoorbeeld het donkerder wilt maken of wanneer je meer privacy wilt hebben. Wil je wel naar buiten kijken, maar wil je geen pottenkijkers? Kies dan voor inbetweens!

Het verschil tussen vitrages en inbetweens

Inbetweens zijn gordijnen die tussen traditionele gordijnen en vitrages in zitten. Inbetweens zijn van iets dikker stof gemaakt en laten wel natuurlijk licht door. Je kunt er ook door naar buiten kijken. Het is alleen niet mogelijk dat mensen naar binnen kijken en je hebt dus meer privacy. Inbetweens hoef je in de basis ook niet te combineren met andere soorten gordijnen tenzij je het echt donker wilt maken. Dan heb je verduisterende gordijnen als overgordijnen nodig. Bij vitrages heb je hoe dan ook andere soorten gordijnen nodig. Zeker als je op bepaalde momenten wilt genieten van meer privacy.

Verschillende kleuren verkrijgbaar en van verschillende materialen gemaakt

Evenals bij alle andere soorten gordijnen heb je bij de aanschaf van vitrages keuze uit verschillende kleuren en materialen. Je kunt kiezen voor vitrages in neutrale, felle en zachte kleuren. Ze zijn zelfs in donkere kleuren verkrijgbaar als daar je voorkeur naar uitgaat. Een vitrage kan ook van verschillende soorten materialen zijn gemaakt en de keuzes die je maakt is afhankelijk van jouw persoonlijke smaak. Maar je moet er ook rekening mee houden dat het gordijn goed bij je inrichting past. 

Keuzehulp vitrages

Je hebt nu een hoop informatie en stof tot nadenken. Nog geen stof voor je gordijnen. We snappen dat er veel op je afkomt en dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar door goed na te denken en je goed te laten informeren kom je een heel eind. Feitelijk is het zo dat vitrages alleen interessant zijn wanneer je op zoek bent naar leuke raamdecoratie. Ben je op zoek naar raambekleding met een functie? Dan kom je al snel uit bij andere soorten gordijnen. Zoals normale gordijnen, overgordijnen, verduisterende gordijnen of inbetweens. Zeker laatstgenoemde is een goed alternatief op een vitrage.

Wil je meer weten? Kijk op Gordijn24.nl voor meer informatie en opties!

 

Je kan misschien ook genieten van: