Ben je op zoek naar een nieuwe roljaloezie? Dan moet je goed weten wat dit precies is. Jaloezieën zijn namelijk al voor langere tijd toegepast in woningen, maar deze variant is voor velen nog onbekend. Desondanks komen er steeds meer mogelijkheden kijken en is het verstandig om je er meer in te verdiepen. Daarbij kunnen een groot aantal verkooppunten helpen. Raamdecoratieshop is bijvoorbeeld een winkel waar je veel kwaliteit kunt behalen. Maar wat moet je dan precies weten over deze jaloezieën en welke keuze kun je maken? Onderstaande informatie zet een aantal punten op een rij. 

De samenstelling van de roljaloezie 

Een roljaloezie is een combinatie tussen jaloezieën en rolgordijnen. Net als bij de rolgordijnen kun je deze door middel van een ketting van boven naar beneden bedienen. Je kunt daarom zelf bepalen hoe ver je de raamdecoratie dicht doet en hoeveel licht er binnen gaat komen. Echter heeft het ook nog een aantal andere specificaties. Zo zijn deze roljaloezieën voorzien van een stof die bestaat uit horizontale banen. Deze banen bestaan weer uit een dichte stof afgewisseld met vitrage. Hierdoor heb je twee lagen, die over elkaar heen bewegen. Hierdoor wordt het donkerder of lichter in huis. 

Enkele standen verder uitgelegd 

De roljaloezie kun je door deze stof ook gebruiken om de lichtinval te bepalen in een ruimte. Hiervoor heb je meerdere standen tot jouw beschikking. Als eerste heb je de open stand. Hierbij zijn de banen om en om zichtbaar en komt het meeste licht binnen. Bij de halfopen stof is de vitrage stof slechts voor een kwart zichtbaar. De overige banen bestaan dan uit dichte stof. Dit zorgt ervoor dat er wel nog licht binnenkomt, maar je extra sfeer kunt creëren door middel van bijvoorbeeld lampen in de ruimte. 

De juiste kleuren en maten 

Je kunt een roljaloezie altijd aanschaffen in de gewenste kleur. Je kunt hiervoor naar de standaardkleuren kijken, maar ook voor iets unieks gaan. Zorg er daarbij ook voor dat je de afmetingen in het achterhoofd houdt. Jouw ramen kennen een bepaalde afmeting en hier moet de raamdecoratie altijd op aangepast worden. Als je te maken hebt met afwijkende maten kun je altijd voor een op maat gemaakte oplossing gaan. Ook deze zijn altijd in de juiste kleur te krijgen en je kunt de mogelijkheden te allen tijde bespreken met een professional. Zo is het altijd naar wens. 

De beste oplossing 

Je hoeft alleen nog maar de maten door te geven voor een roljaloezie om alles in handen te krijgen. Als je niet precies weet hoe dit werkt of nog niet zeker bent van een keuze, kun je contact opnemen met een professional. Tijdens dit contactmoment krijg je alle informatie die je nodig hebt en zal de professional mee kunnen kijken naar de aankoop. Zo weet je zeker dat je kwaliteit in handen krijgt en jarenlang kunt gaan genieten van de nieuwe roljaloezieën. Jouw woning zal eruit komen te zien zoals jij dit wenst te hebben. 

Je kan misschien ook genieten van: