De keuze voor wat het kopen van een nieuw dekbed betreft is er door de jaren heen niet bepaald eenvoudiger op geworden. De komst van heel wat nieuwe materialen blijkt op het eerste zicht misschien interessant, maar ze heeft de keuze er niet bepaald eenvoudiger op gemaakt. Ondanks het feit dat er heel wat nieuwe opties op de markt zijn verschenen blijft het dekbed dons een zeer vaak gemaakte keuze… en dat is niet meer dan terecht. Voor dit dekbed geldt namelijk dat ze niet alleen lekker comfortabel en licht aanvoelt, daarnaast is ze ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk. Alles wat je verder nog te weten wil komen over dit type dekbed laten we je graag hieronder ontdekken.

Op welke voordelen kan je rekenen bij een dekbed van dons?

Er zijn toch best een behoorlijk aantal interessante voordelen verbonden aan het kopen van een dekbed van dons. In eerste instantie is er natuurlijk het feit dat deze dekbedden erom bekend staan over een lekker licht gewicht te beschikken. In vergelijking met dekbedden van wol zou het gemiddelde gewicht zomaar eens tot één kilogram lichter kunnen uitvallen. Dat is natuurlijk heel wat.

Het spreekt voor zich dat bovenstaand voordeel niet het enige is waar je op kan rekenen bij een dekbed dons. Daarnaast is het namelijk zo dat je ook kan rekenen op de volgende voordelen:

  • Het dekbed voelt ongelooflijk comfortabel aan; 
  • Je hebt er op vlak van onderhoud bijna geen omkijken naar; 
  • Donzen dekbedden hebben anti allergische eigenschappen; 

Het wassen van dekbedden is voor veel mensen een behoorlijke doorn in het oog. Dat is een belangrijk punt waar je bij een dekbed dons geen aandacht aan moet schenken. In principe volstaat het dan ook om ze één keer in de drie of vier jaar te laten wassen. Dat is merkelijk minder in vergelijking met andere dekbedden. Bovendien hoef je ook zeker niet te vrezen voor een verlies aan hygiënische eigenschappen. Dat is namelijk absoluut zeker niet het geval. Voor de meeste mensen geldt dat zij meteen worden overtuigd door de voordelen die hierboven staan aangegeven. Geldt dat ook voor jou? Dan zal je merken dat het kopen van een dekbed van dons zeker een aanrader is. 

Hoelang kun je gebruikmaken van een dekbed dons?

Een laatste niet onbelangrijke troef waar je op kan rekenen bij het kopen van een dekbed dons is terug te vinden in de levensduur waarover ze beschikt. Wat dit betreft zal je kunnen vaststellen dat de levensduur van een dergelijk dekbed al snel kan oplopen tot tien jaar. Wil je graag kunnen rekenen op een dergelijke levensduur? In dat geval is het wel van belang om rekening te houden met de tips voor wat het onderhouden van het dekbed betreft. Met andere woorden, zorg ervoor dat je ze minstens een paar keer per week gaat opschudden. Bovendien wordt het ook sterk aangeraden om ze regelmatig te laten verluchten in de tuin. Hou je hier rekening mee? Dan zou je dus zomaar kunnen rekenen op een fantastische levensduur oplopend tot zomaar even tien jaar.

Je kan misschien ook genieten van: