Veel mensen besluiten om naar de IKEA of een andere meubelwinkel te gaan, zodra ze slijtage beginnen te zien in de meubels die gebruikt worden. Echter kunnen veel oude meubels nog prima enkele jaren mee, wanneer er een nieuwe laag stof wordt aangebracht. Door deze meubels naar een meubelstoffeerder te brengen zoals meubelstoffeerderij Haarlem, kun je ze een tweede leven geven. Door de prachtige stoel een ander kleurtje te geven of weer terug in oude staat te laten maken, past hij opeens weer in het interieur!

Reparaties met verschillende materialen

Het her stofferen en repareren van meubels is niet alleen mogelijk bij standaard stoffen, ook bij een materiaal als leer kan er veel gedaan worden. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan het vervangen van de stiknaden aan de randen, of het opnieuw bekleden van het meubelstuk. Dit werk lijkt misschien eenvoudig, maar een vak zoals meubelstoffeerder of leder bekleder is dat zeker niet. Naast dat het simpelweg zwaar werk is, moet een meubelstuk vaak eerst helemaal uit elkaar gehaald worden voor het nieuwe leer kan worden aangebracht. Om dan nog maar niet te spreken van het feit dat je het ook weer helemaal moet aanbrengen.

Waarom het herstofferen van meubels?

Dit is voor vele een standaard vraag, waarom zou je de moeite doen om je meubels opnieuw te laten stofferen, en schaf je niet gewoon een nieuw artikel aan? Hier zijn natuurlijk verschillende redenen voor te bedenken, net zoals dat er voldoende te bedenken zijn om het niet te doen. Aan het einde van de rit is dit een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wanneer je een bestaand meubelstuk opnieuw bekleed of laat bekleden, ziet deze er weer uit als nieuw. Doordat je dus niet een meubelstuk hoeft weg te gooien, is deze keuze een stuk duurzamer dan het alternatief. Daarnaast is het vaak een stuk goedkoper op de lange duur.

Een stuk goedkopere optie

Waar de bekleding van een bank of stoel maar enkele jaren meegaat, kan het onderstel hiervan vaak veel langer mee. Door alleen maar de bekleding te vervangen in plaats van het gehele meubelstuk, bespaar je een hoop geld. Ook kun je eenvoudig dit meubelstuk een upgrade meegeven, door het materiaal te vervangen door een materiaal van betere kwaliteit of bijvoorbeeld extra vulling hierbij mee te geven.

 

In het bedrijfsleven zie je het veel, een restyling van het merk en dus ook de kantoren. Het effect hiervan is vaak dat veel dingen opeens vervangen moeten worden. Door simpelweg een nieuwe bekleding aan te laten brengen op bijvoorbeeld alle bureaustoelen, breng je eenvoudig opnieuw de huisstijlkleuren door in de meubels, zonder dat het duizenden euro’s zou kosten om dit allemaal te vervangen. 

Je kan misschien ook genieten van: