Het is van belang dat je bij jou thuis gemakkelijk de lichtinval in kan stellen en met vouwgordijnen gaat dit mega soepel. Dit gaat net zo eenvoudig als bij rolgordijnen en tegenwoordig zijn deze prijzen een stuk aantrekkelijker dan vroeger. Vroeger zou je eerder voor een rolgordijn kiezen, omdat deze over het algemeen goedkoper waren. De prijzen zijn dus meer aangenaam geworden en de kwaliteit is er niet minder op geworden. Vouwgordijnen zijn stijlvol, warm, verduisterend en transparant. Het dient als praktisch element, maar ook als raamdecoratie. Het systeem geeft jou controle over de lichtinval en privacy van de kamer. Meer weten over de voordelen van dit aantrekkelijke systeem?

De voordelen van vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn steeds meer in trek en dat is logisch te verklaren. Ten eerste werkt het systeem zeer prettig door de horizontale vouwen. Met een handig trekkoord bepaal jij in hoeverre het gordijn wordt gevouwen en hoeveel lichtinval er is. Dit gaat heel soepel en omdat je gordijnen vaak open en dicht doet is dat ideaal. Naast het gemak zorgen deze gordijnen ook nog eens voor warmte. Je kan namelijk kiezen voor voering en dan is het voorzien van dikkere stoffen. Wil je energie besparen? Dan is dit een uitstekende optie. In de winter zal de warmte binnen worden gehouden en in de zomer zal de warmte juist weerhouden worden. De vouwgordijnen beschikken over een filtering van zonlicht waardoor privacy wordt behouden en zonlicht ook nog in kan vallen. Deze optie is mogelijk door de semi transparante producten. Er zijn verschillende exemplaren die functioneel en stijlvol zijn.

Verschillende soorten

De één wil graag een wit vouwgordijn met optimale verduistering en de ander wil een semi transparante in het bruin. Het is eerst dus handig om te bedenken of je volledige verduistering wil of semi transparant. Hierbij ligt het aan de soort kamer en wat je voorkeur is. Vervolgens bepaal je de kleur en het is natuurlijk mooi om dit te matchen met jouw interieur. Hierbij zijn mogelijke kleuren: wit, crème, grijs, beige, bruin, zwart, geel, rood, blauw, groen, oranje of patronen. Je kan ook kiezen voor een doorschijnend exemplaar. Vouwgordijnen zijn gemakkelijk handmatig in gebruik, maar je kan ook voor een elektrische gaan die je op afstand kan bedienen. Hiervan bestaan wel meer dan 280 kleuren. 

Een match met jouw interieur

Jouw interieur krijgt een extra boost door het ontwerp van deze gordijnen. Het materiaal heeft een rustgevende uitstraling en zorgt voor een subtiele look. De kleur, transparantie en verduistering spelen hier ook een rol in. De gordijnen passen bij elke stijl

Waarom vouwgordijnen aanschaffen een perfecte keuze is

Of je deze vouwgordijnen gaat aanschaffen is natuurlijk jouw keuze en daarvoor zijn deze weetjes van belang. De eigenschappen zijn zeer gunstig en er is een fijne prijs-kwaliteit verhouding. Voor alle seizoenen is het geschikt en ook erg nuttig. Het is een absolute aanwinst in praktisch opzicht, maar ook voor het uiterlijk. Door het grote aanbod en verschillende combinaties van Jaloezieën Fabriek haal je het optimale uit deze aankoop.

Kijk ook eens naar meubels op Tomasso Tables.

Je kan misschien ook genieten van: