Begin jij je steeds meer te beseffen dat jouw interieur wat knusser en gezelliger moet worden om de koude winterdagen door te komen? Een warme sfeer in de woonkamer is super belangrijk zodat je je echt thuis kunt voelen. Vind jij het lastig om de woonkamer een makeover te geven en jouw persoonlijke stijl te laten zien? Als je onderstaande stappen volgt moet het zeker goedkomen. 

Warme kleuren

Door warme kleuren te gebruiken kun je de woonkamer meer sfeer geven. Dit kun je laten terugkomen in muurverf, behang of meubels. Oranje, rood en bruin geeft bijvoorbeeld al veel meer gezelligheid dan een blauwe kleur. Let wel op dat je niet te donkere kleuren gebruikt, omdat daardoor de woonkamer weer klein kan gaan lijken. Het mooist is om de kleuren die je gebruikt te laten terugkomen in accessoires. 

Fijne verlichting 

Naast dat kleur natuurlijk belangrijk is, is verlichting tijdens de donkere dagen ook niet te missen. Denk hierbij goed na welke lampen je wilt gebruiken, zo is wel fel licht van TL-lampen meer sfeerloos dan dimlichten en kleinere lampjes. Kijk eens naar een mooie vloerlamp in de living en een gave hanglamp boven de tafel. Ook gebruik maken van spotjes wordt steeds populairder. Deze kun je namelijk gemakkelijk op verschillende lichtsterktes instellen.

Een huiselijke kachel

Dacht jij een tijdje geleden al, ik wil een houtfornuis bestellen? Zeker doen! Een houtkachel met écht vuur geeft altijd sfeer. Vooral in de donkere dagen is stoken in je eigen open haard gezellig en kun je lekker op de bank kruipen met warme chocomelk. Daarnaast kun je zo ook nog geld besparen op de energiekosten.

Gordijnen en vitrage 

Veel mensen vergeten het, maar het zijn toch wel echt een van de grootste sfeerbepalers in huis: de gordijnen of vitrage. Gordijnen zorgen ervoor dat je je kunt afsluiten van de buitenwereld en je zo meer privacy hebt. Ook met jaloezieën kun je meer privacy creëren en spelen met licht. Dit zijn dus ook echte sfeermakers!

Kaarsen en accessoires

Kaarsen zijn belangrijke sfeermakers tijdens de wintermaanden. Ze zien er niet alleen mooi uit, ze kunnen ook erg lekker ruiken. Ook heb je voor waxinelichtjes de mooiste houders en kun je zelf een leuke kaarshouder uitkiezen. Accessoires als kussens, dekens en een mooie poef maken de woonkamer ook een stuk gezelliger. Deze kun je weer uitzoeken op basis van het kleurenpallet in jouw woonkamer. 

Je kan misschien ook genieten van: