Ben jij op zoek naar een nieuwe eetkamerstoel, dan heb je vast bepaalde verwachtingen. Uiteraard is het belangrijk dat deze stoel past in je interieur en bij je eetkamertafel, maar er zijn een groot aantal andere punten waar je een beslissing over moet maken. De onderstaande informatie is bedoeld om jou te helpen met het uitkiezen van een nieuwe eetkamerstoel. Want wat de beste stoel voor jou is, is dat niet persé voor iemand anders.

Eigenschappen van een eetkamerstoel

Voordat je een winkel gaat aanwijzen om je stoel bij te kopen, is het goed om je af te vragen welke kenmerken deze moet hebben. Heb je al een eettafel, dan wil je dat de eetkamerstoel daar goed onder past, dus schrijf de minimale- en maximale afmetingen op. Daarbij is het belangrijk dat de stoel goed schoon te maken is. Dat kan zijn met kussenslopen die gewassen kunnen worden of een stof die je kunt afnemen. Als laatste wil je uiteraard een stoel die bij de stijl van je tafel en interieur past en een in een kleur die daar ook bij aansluit. Met deze informatie heb je al een goed idee van de eigenschappen die jouw stoel moet bezitten.

Wel of geen armleuningen?

Een belangrijk punt om over na te denken is of je een eetkamerstoel wilt aanschaffen met of zonder armleuningen. Kies je voor een stoel zonder leuningen, dan is het gemakkelijker om in en uit te stappen. De stoel past ook beter onder de tafel en de hoogte is minder belangrijk. Maar als je voor een stoel met leuningen kiest, dan kun je na het eten lekker achteruit zitten en nog even na-tafelen, kletsen en je eten laten zakken. Ben je iemand die vaak grote maaltijden kookt en die ervan houdt om uitgebreid te tafelen, dan zijn stoelen met armleuningen wel heerlijk om te hebben. Ben je iemand met een druk leven en die vaak snel eet, dan is een eetkamerstoel zonder leuningen praktischer.

Een stoel met of zonder wielen?

Als laatste denk je na over of je wielen onder de stoel nodig hebt of niet. Stoelen met wielen maken geen krassen op je vloer en zijn gemakkelijker te verplaatsen. Heb je een eetkamer die je regelmatig verandert, bijvoorbeeld omdat je meer ruimte nodig hebt voor het diner dan voor het ontbijt, dan is dat handig. Een eetkamerstoel met wielen is wel minder solide en dat betekent dat mensen kunnen gaan rollen tijdens het eten. Daarbij vind je het misschien minder mooi.

Je stoelen aanschaffen

Met al je wensen en behoeften duidelijk samengevat, kun je nu op zoek gaan naar de ideale eetkamerstoel voor jou. Deze koop je het beste bij een webwinkel, want daar zijn de prijzen het beste. Vaak krijg je ook een korting als je een hele eetkamerset aanschaft, dus tafel en stoelen. Kies je winkel zorgvuldig uit, controleer de kwaliteit en de retourvoorwaarden en je vindt vast een perfecte nieuwe stoel voor in jouw eetkamer.

Je kan misschien ook genieten van: