Een onmisbare trend vandaag de dag is een zwarte deur. Zwarte deuren geven een interieur een stijlvolle en een moderne uitstraling. Vaak worden ze gebruikt in een moderne woonstijl, maar zwarte deuren kunnen in ieder interieur een elegante plek weten te bemachtigen. Dit artikel geeft aan waar je op moet letten bij het uitkiezen van zwarte deuren.

Wat maakt een zwarte deur bijzonder?

Deuren werden veelal neutraal en wit van kleur gelaten. Dit komt vaak neer op een reguliere boarddeur. Dit is jammer, omdat een deur vaak een echte sfeermaker is in je woning. Door te kiezen voor een deur met karakter maak je een statement in huis.

Je geeft je woonkamer allure mee door gebruik te maken van een mooie zwarte deur. Denk hierbij aan de overgang van de hal naar de woonkamer. Een zwarte deur met glas misstaat niet en realiseert daarnaast voldoende lichtinval.

De juiste zwarte deur uitkiezen doe je zo!

1. Ga voor de juiste stijl
Ga voor een deur die geheel bij je eigen stijl en woonstijl past. Hierbij kan je kiezen uit diverse materialen zoals hout en staal. Er is een deur beschikbaar voor ieder budget. Naast deze factoren is het goed om een blik te werpen op de sfeer die je graag uitstraalt. Denk hierbij aan tijdloos, klassiek, landelijk, industrieel of een strak en modern interieur. Ook de hoogte en de breedte van de deur is bepalend voor de uitstraling.

2. Let op de gewenste afwerking
Er is keuze uit deuren die gelakt zijn, of geheel mat. Deuren met een glans geven een stukje luxe mee, terwijl een matte zwarte deur bijdraagt aan een modern en strak interieur. Besteed ook aandacht aan het eventuele gebruik van panelen voor je deur.

3. Diverse glassoorten
Diverse soorten glas dragen weer bij aan een andere ambiance van je deur. Het is dus fijn om te weten welk soort glas het beste bij jezelf en je woning past. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit glassoorten die volledig transparant zijn. Deuren kunnen ook een stukje privacy bieden door middel van half mat, byzantijn of getroebleerd glas.

4. Diverse soorten deurbeslag
Een deurkruk zorgt ervoor dat je zwarte deur compleet wordt gemaakt. Hierbij kan je kiezen voor een mix van diverse stijlen, zodat je de ultieme zwarte deur realiseert. Vergeet niet om te kijken naar de soort scharnieren, zoals blinde scharnieren. De sluiting hoort daar ook bij en een subtiele en elegante manier is bijvoorbeeld door middel van een magneet sluiting.

Ten slotte kun je kiezen uit een opdek of een stompe deur. Opdek deuren zijn vrij eenvoudig te plaatsen en laten minder tocht door.

Bron: homewishez

Je kan misschien ook genieten van: