Vraag je je af of je het belang van de huisnummerborden moet negeren? Je huisnummer is een van de belangrijkste identificatiegegevens waar iedereen op zal letten als ze bij je langskomen. Het moet niet alleen leesbaar zijn, maar ook in een bepaalde esthetiek worden geplaatst. De stijl van de huisnummers verbeelden de sfeer van het interieur van het huis en de ontwerpstijl waar je het mee eens bent.

In een notendop, het is de aanhanger van de schoonheid die in jouw huis aanwezig is. Je moet het dus de aandacht en tijd geven die het verdient, terwijl je er de kers op de taart van maakt. Met veel letterstijlen om uit te kiezen, kun je er ook een persoonlijk tintje aan geven met op maat gemaakte nummerplaatjes

Weergave thema

Huisnummerborden voor bijvoorbeeld tuin-ruimtes moeten een weergave zijn van het thema dat je door het hele huis hebt gevolgd. Dit zou betekenen dat de aantallen, evenals de aanvullende achtergrond-elementen, dienovereenkomstig kunnen variëren.

Een eenvoudige en goedkope optie is om het huisnummer aan te geven op een plaquette die als deurbordjes worden opgehangen of bevestigd. Dat zou de plek zijn waar normaal gesproken een krans zou komen. Het vermindert niet alleen de kosten, maar ook het gedoe om uit te zoeken wat esthetisch zou kunnen zijn voor de voordeur.

Deze plaquette is eenvoudig te maken met een lege fotolijst en een effen gekleurd vel papier, bedrukt of beschilderd met de huisnummers. De fotolijst kan eenvoudig buiten de voordeur worden gehangen of er zelfs aan worden geplakt in het geval van een glazen deur. Deze eenvoudige techniek zou opvallen bij elke voordeur, omdat het de kleur van de buitenkant kan geven.

Identificatie kenmerk

De belangrijkste taak van huisnummerborden is om de kijker te informeren dat dit het identificatiekenmerk van dit specifieke huis is. Dus hoe verbeter je dat aspect anders dan door een vleugje kleur en contrast te bieden? Breng natuurlijk het element licht in.

Ideeën voor huisnummerborden waarbij het nummer wordt opgehouden met een steun in de voortuin, trekken waarschijnlijk de aandacht van mensen. Je kunt een slanke metalen L-paal maken die het bord met achtergrondverlichting ophangt of de cijfers omhoog houden met een vaste stof die vanaf de onderkant wordt verlicht. Afhankelijk van de elementen en materialen waaruit jouw huis bestaat, kun je de paal of de plint met hetzelfde matchen om het huisnummer weer te geven.

Moderne kijk

Voor een minimalistische en moderne kijk op de huisnummers, kun je ervoor kiezen om ze in vetgedrukt lettertype weer te geven. Dat zou een functioneel geneigde stijl van representatie zijn die de informatie zonder enige verwarring zou geven.

Als je een donkere buitenkant hebt, kan een lichte kleur die past bij je kleurenpalet, zoals wit of beige, worden gebruikt. Als je een lichtere buitenkant hebt, ziet het gedurfde zwarte lettertype er strak en stijlvol uit, in contrast met de gevel. Ten slotte kun je de nummerplaatjes ook online bestellen.

Je kan misschien ook genieten van: