Met de zomer voor de deur, is het tijd om na te denken over de huidige tuintrends. Tuiniertrends veranderen, net als modetrends, met elk jaar en elk seizoen. Of het nu gaat om kleuren, tuinmeubelen, texturen of maatwerk, tuinen vereisen zeker aanzienlijke veranderingen door de seizoenen heen. Om aan deze veranderingen tegemoet te komen, is het goed om een ​​paar gerespecteerde bedrijven te hebben die snelkiezen voor tuinieren. Voor tuinmeubelen heeft Capital Gardens bijvoorbeeld een selectie die zowel met het seizoen als met de mode verandert. Laten we eens kijken naar enkele van de huidige tuintrends die wortel schieten in het VK.

Organisch

Biologisch gaan is een sterke trend sinds de dagen van 2009. Misschien vanwege de economische neergang, misschien vanwege andere factoren, maar het telen van onze eigen groenten nam een ​​vlucht. Deze trend heeft zich in 2011 voortgezet en lijkt nergens toe te leiden. Met een recente Welke? studie waarin wordt beweerd dat meer Britten 2011 economisch moeilijker vinden dan 2011, is het geen wonder dat het kweken van eetbare bloemen, fruit en groenten in onze eigen tuinen nog steeds populair is. En tenslotte is een tuin vol met zelfgekweekte eetwaren de droom van elke tuinman.

Maatwerk

Elke tuinman houdt ervan zijn tuin aan te passen. Mooie tuinen vragen veel werk, het hele jaar door. Dit jaar is zen het hoofdthema. Dit betekent het creëren van een gebied van rust, vol geuren en texturen die kalmeren en spiritueel welzijn bevorderen. Denk aan invloeden in Japanse stijl om een ​​typische Zen-tuin te creëren. Beperk stoelen tot een minimum, maar zorg ervoor dat de stijl van de stoel die u kiest, past bij uw zen-aura. Stijlen zoals Alexander Rose-tuinmeubelen zijn geweldig vanwege hun veelzijdigheid en vaak de allernieuwste look. Denk ook aan verlichting. Zachte verlichting ‘s nachts, bijvoorbeeld door middel van oosterse lantaarns, kan heel effectief zijn. Laat ze gewoon niet ‘s nachts buiten staan ​​of dauw, en Britse zomerse regen zal ze snel beschadigen.

Groen

Een van de trends die dit jaar naar voren komt tijdens de Chelsea Flower Show en nog steeds (bijna) telt als tuinieren, is het hebben van een groendak. Groene daken zijn steeds vaker aanwezig in steden en zijn het summum van groen chic. Als pionier van de Warwick University is gras op het dak een geweldige manier om energie te besparen en om rekening te houden met het gras dat tijdens de bouw verloren is gegaan. Zelfs winkelcentrum Westfield heeft er een, die het groen terugbrengt naar de hoofdstad. Grasdaken kunnen eenvoudig in de tuin worden geïmplementeerd. Probeer er een op uw schuur of garage te plaatsen of probeer zelfs een groene muur die als vermomming zou kunnen dienen als u een nogal lelijke omheining of gebroken metselwerk wilt bedekken.

Je kan misschien ook genieten van: