De manier waarop jij je boodschappen doet, doe je waarschijnlijk al heel lang. Je staat er waarschijnlijk niet eens bij stil hoe je boodschappen doet, je doet het gewoon. Dan komt er nu een tip die deze manier van doen kan gaan veranderen. Het is namelijk aan te raden om bepaalde boodschappen bij een groothandel te doen. Bij de groothandel kan je namelijk producten in grootverpakkingen kopen. Voor sommige dingen heb je misschien geen groot verpakking nodig, maar het is wel handig bij het toiletpapier aanschaffen. Grootverpakkingen zullen beter zijn voor jouw portemonnee en zijn bovendien ook minder slecht voor het milieu. 

 

Zo ben je goedkoper uit

Aankopen doen bij de groothandel is dus handig vanwege de grote verpakkingen. Grote verpakkingen zijn vaak goedkoper in verhouding als je deze vergelijkt met kleinere verpakkingen. Grote verpakkingen noemen ze ook vaak voordeelverpakkingen. Het woord zegt het dus eigenlijk al. Als je graag geld wilt besparen dan kan je dus beter meer van eenzelfde product kopen. Wc-papier, bijvoorbeeld, gebruik je toch altijd, of je dan in één keer 10 of in één keer 30 rollen koopt, maakt niet uit. Terwijl de verpakking met 30 rollen zonder twijfel goedkoper zal zijn. Mocht je geen toegang hebben tot een groothandel, dan kan je ook online grootverpakkingen bestellen, bijvoorbeeld via disposablediscounter.nl.

 

Zo doe je ook een beetje duurzamer

Grote verpakkingen zijn dus een slimme manier van geld besparen. Je hebt dus jezelf ermee, maar niet alleen jezelf, want ook voor het milieu zijn grootverpakkingen beter. Er zijn bijna geen producten meer in de supermarkt die niet verpakt worden, om weer even toiletpapier als voorbeeld te nemen. Verpakkingen eindigen bijna altijd als afval. Afval is slecht voor het milieu. Om minder afval te veroorzaken, kan je dus beter grotere varianten van dingen kopen, omdat dit minder verpakking bevat. Als elke wc-rol apart in een plasticje verpakt zou zitten verbruik je veel meer plastic dan wanneer je meerdere wc-rollen bij elkaar in één verpakking stopt. 

Je kan misschien ook genieten van: