Zonnepanelen is een zeer goede investering voor mensen die duurzamer willen leven. Zonnepanelen kopen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Om je op weg te helpen vind je hier een aantal tips voor het aanschaffen van zonnepanelen. Ook zullen we de voordelen die zonnepanelen met zich meebrengen bespreken.

De voordelen van zonnepanelen

Er zijn veel voordelen op te noemen die zonnepanelen meebrengen. Het meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk het feit dat je door middel van zonnepanelen een van lagere energierekening geniet. Met zonnepanelen in Gelderland wek je namelijk je eigen stroom op. Hierdoor hoef je minder tot geen gebruik te maken van de energie van je energieleverancier. In de zomer kan het namelijk voorkomen dat je genoeg energie opwekt om je gehele huis te voorzien van schoon opgewekt energie. De investering die je kwijt bent aan de zonnepanelen heb je meestal in ongeveer 7 jaar terugverdient. Hierna maak je dus winst. Daarnaast maak je door zonnepanalen gebruik van een energiebron die nooit opraakt. Bij het opwekken van de stroom die deze energiebron levert komt er geen co2 vrij, wat erg voordelig is voor het klimaat. Daarnaast gaat de waarde van je huis omhoog door te investeren in zonnepanelen. Als je zonnepanelen hebt aangeschaft krijg je een hoger energielabel. Het is voor de volgende koper erg fijn dat er al zonnepanelen op het dak liggen. Zo kan de koper direct gebruik maken van de energie van de zonnepanelen die jij op het huis hebt gelegd. Hoeveel de waarde van het huis stijgt door het aanleggen van zonnepanelen verschilt per huis.

Salderingsregeling

Bij het aanschaffen van zonnepanelen doe je er goed aan om rekening te houden met salderingsregelingen van je energieleverancier. Het kan namelijk zo zijn dat je meer energie opwekt dan je daadwerkelijk gebruikt. Deze energie kun je vervolgens teruggeven aan de energieleverancier die je hiervoor een vergoeding aanbiedt. De vergoeding voor deze overtollige energie kan nogal verschillen per energieleverancier.

Wat ook goed is om rekening mee te houden is dat de vergoeding die je krijgt per Kwh vanaf 2023 wat lager zal worden door nieuwe regelingen. Hou hier dus rekening mee bij het aanschaffen van zonnepanelen.

Soorten zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen te verkrijgen. Er zijn 2 soorten zonnepanelen die het meest voorkomen. Dit zijn de poly (polykristallijne) en mono (monokristallijne) zonnepanelen. Poly zonnepanelen zijn wat goedkoper dan mono zonnepanelen. Mono panelen bieden daarentegen de hoogste vermogens. Daarnaast beschikken mono panelen over een wat rustiger en onopvallender uiterlijk.

Je kan misschien ook genieten van: