Steeds en steeds meer mensen beginnen in de hedendaagse samenleving een steeds beter leven te krijgen. De levensstandaard is in de afgelopen 100 jaar drastisch toegenomen en men leeft vergeleken met 100 jaar geleden nu allemaal als koningen. Dat heeft te maken met een aantal factoren. Natuurlijk heeft elk tijdperk zo zijn kenmerken en dat van het tijdperk waar we nu in leven is welvaart en bijvoorbeeld daarbovenop ook nog de technologie. Deze zijn allebei in de afgelopen 100 jaar zo immens toegenomen.

Welvaart en aankopen
De welvaart van de mens is bizar toegenomen. Er zijn tegenwoordig talloze mensen die grote investeringen maken in diverse producten en het is geweldig dat dat kan. Maar dat was niet altijd zo. Vroeger werkte het allemaal heel anders. Het verschil tussen nu en vroeger is voornamelijk dat vroeger de welvaart een immense hoeveelheid verdeelder lag. Vroeger waren de standen nog erg belangrijk. Je had verschillende klassen in de samenleving waar je toe behoorde en die klasse die besloot dan zo ongeveer hoeveel welvaart je in je leven zou hebben. Ietwat als een hiërarchie zou je kunnen zeggen. De onderste klasse, de arbeiders, werkten in fabrieken en hadden niks tot nauwelijks iets. De bovenste klassen waren de fabriekseigenaren, wie nou juist bizar veel bezittingen hadden. Eerlijk dat was het zeker weten niet.

Nu is dat verschil tussen de mensen verkleint en kunnen steeds meer mensen grote aankopen doen die symbool staan voor hoge welvaart. Een bubbelbad is een goed voorbeeld van zoiets. Meer mensen kunnen het zich veroorloven terwijl het een flink luxeproduct is.
Communicatie

De technologie heeft ook een grote hoeveelheid geholpen. Door de technologie is de wereld veel beter met elkaar verbonden waardoor iedereen op een makkelijke manier met elkaar kan communiceren. Ook is de kwaliteit en snelheid van transport dramatisch versnelt en is men steeds vaardiger geworden met het gebruiken van de technologie. Door de technologie zijn bepaalde dingen nou juist ook goedkoper geworden. Dat komt omdat door gebruik te maken van geavanceerde technologie, producenten op een goedkopere manier een variant van een product kunnen produceren. Een opblaasbaar jacuzzi is goedkoper dan een normale jacuzzi en hierdoor kunnen meer mensen de aankoop maken. Dat is goed voor de welvaart van het land omdat er meer geld in de omloop komt en er meer mensen bezig zijn aan het produceren van producten. Meer mensen die werkzaam zijn is goed voor de economie omdat het betekent dat er meer geld in circulatie zal zijn. Dat heeft alleen maar positieve werking. En ook voor de koper is het positief, omdat die dan een opblaasbaar jacuzzi heeft.

Je kan misschien ook genieten van: