Een romantische afsluiter van het weekend? Een welverdiend ontspanningsmoment na een intensieve work-out? Bijkomen van een lange werkdag? Zeg het maar. Zo zijn er nog tientallen andere goede redenen om de aanschaf van een jacuzzi voor 2 personen of een buitensauna te overwegen. Oftewel, een eigen ontspanningsplek bij jou in de tuin. Beschik je niet over een tuin, maar bijvoorbeeld over een dakterras? Geen probleem! Een jacuzzi voor 2 personen is vaak iets kleiner in omvang, wat deze baden ideaal maakt voor kleine tuinen of een (dak) terras. Enkele modellen zijn zo gebouwd dat je met een partner naast elkaar of net tegenover elkaar kunt liggen. Je wist waarschijnlijk al dat een buitensauna een ontspannend, herstellend en helend effect kan hebben op jouw gezondheid? Lees er meer over in dit artikel!

De voordelen van een jacuzzi in je tuin

Het laten plaatsen van een jacuzzi voor 2 personen in je tuin heeft een aantal voordelen. De jet streams in een bubbelbad laten je spieren maximaal ontspannen. Het badderen is zo dus goed voor lichaam en geest. Het bevordert je bloedsomloop en versnelt de afvoer van afvalstoffen. Daarnaast is het een uitgelezen kans om met een partner of vriend(in) optimaal te genieten in een jacuzzi voor 2 personen. De baden bestaan in allerlei soorten en maten, maar het is een groot voordeel wanneer je in ieder geval met 2 personen kan relaxen in de jacuzzi.

Ben je van plan een jacuzzi voor 2 personen in jouw tuin te plaatsen? Goed idee! Je tuin krijgt op deze manier namelijk een echte upgrade. Dit type wellness geeft een luxe uitstraling en is een echte aanvulling op je tuin. Ga je nog een stapje verder? Maak dan van de jacuzzi een echte eyecatcher en plaats deze op een prominente plek in jouw tuin of op jouw (dak)terras. Er zijn diverse manieren om de jacuzzi weg te werken met een stijlvolle omranding of deze op een creatieve manier een te laten worden met de tuin. Ben je benieuwd naar welke jacuzzi voor 2 personen het meest comfortabel zit? Ga dan ‘proefzitten’ in een winkel.


Kies met een buitensauna in je tuin voor maximale ontspanning


De warmte in een buitensauna verhoogt jouw hartslag. Dit zorgt ervoor dat jouw lichaam calorieën gaat verbranden. Jouw lichaam gaat zweten door de hitte waardoor de poriën van jouw huid zich openen; op deze manier kunnen giftige afvalstoffen eruit zweten en ervaar je een natuurlijke reiniging. Je verliest huidschilfers door het zweten waardoor de huid zichzelf eerder vernieuwt. Hoe vaker je een buitensauna bezoekt, des te beter zijn deze positieve effecten merkbaar. Snel aanschaffen dus!

De hoge temperaturen in een buitensauna zorgen niet alleen voor een betere huidstructuur, maar activeren en versterken teven je immuunsysteem. Doordat je lichaamstemperatuur stijgt in de buitensauna, kan je lichaam beter vechten tegen virussen en bacteriën. Er worden namelijk meer witte bloedcellen en antilichamen aangemaakt, wat ervoor zorgt dat je minder snel ziek wordt. Dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe maximale ontspanning in een buitensauna positief bijdraagt aan een gezonde geest…..

De buitensauna is een opvallend item met aanzien in jouw tuin of op jouw (dak)terras. Het is om die reden, maar ook vanwege de levensduur van de sauna, belangrijk dat de buitensauna gemaakt is van de juiste houtsoort. Laat je hierover goed informeren. Houd tevens het FSC-keurmerk in de gaten. Dit ziet er op toe dat er zorg is gedragen voor het milieu bij het verkrijgen ervan. En dan nu….. relax! 

Je kan misschien ook genieten van: