Kinderen vinden een speeltoestel met glijbaan in de tuin helemaal geweldig. Het geeft namelijk extra spanning als ze het trapje op klimmen en vervolgens met redelijk wat snelheid naar beneden glijden. Er zijn ontzettend veel speeltoestellen met glijbanen te koop en dit is waar je op moet letten tijdens de aanschaf.

Heb je een minimumleeftijd bij glijbanen?

Zeker wanneer je een grote glijbaan koopt dan is het zaak om rekening te houden met de leeftijd van de kinderen die de glijbaan gaan gebruiken. Als je kijkt naar kinderen onder de vijf jaar dan is het aan te raden om een glijbaan te plaatsen met zachte hoeken. Daarnaast mag zo’n glijbaan niet te lang zijn, dus houdt het op maximaal 1 meter 20 lag. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de helling vlak is. Heb je kinderen tussen de vijf en negen jaar dan doe je er verstandig aan om een glijbaan te plaatsen van 2 tot 3 meter lang.

Vereist een glijbaan in je tuin zetten technische kennis?

Zodra je een speeltoestel met glijbaan thuis gaat plaatsen dan moet dat op een effectieve en veilige manier gebeuren. Ben je handig dan kun je dat waarschijnlijk zelf gaan doen, maar heb je geen tijd of heb je niet de juiste know how dan is het verstandig om het installeren door een specialist te laten doen. Een goede installatie van een glijbaan is namelijk ontzettend belangrijk qua veiligheid. Daarnaast vergroot je het gebruiksgemak. De hele installatie van de glijbaan moet secuur gebeuren en de constructie moet stevig en vaststaan. Je beperkt daardoor de mogelijkheid op ongelukken.

Hoeveel ruimte is er nodig om een glijbaan in je tuin te plaatsen?

De meeste kinderglijbanen zijn redelijk groot en hebben daarom veel ruimte nodig. Let daarom voordat je een glijbaan koopt op de beschikbare ruimte van je tuin. Kijk eens naar het gebied waar je de glijbaan wilt neerzetten, wat waarschijnlijk de achtertuin gaat zijn. Hoe groot is het gebied en is het gebied ruim genoeg om er een glijbaan in te zetten? Je moet rekening houden met een aantal veiligheidsregels. Zo moet er bijvoorbeeld 2.5 meter ruimte beschikbaar zijn rondom de glijbaan. Door deze open ruimte zorg je ervoor dat je kinderen genoeg ruimte hebben om te spelen en de glijbaan op een veilige en effectieve manier kunnen gebruiken.

Je kan misschien ook genieten van: