Wil je jouw tuin op een goede manier inrichten? Dan denk je ook na over de planten en bloemen die je in jouw buitenruimte plaatst. Er zijn een groot aantal mogelijkheden om naar te kijken en de tuin aan te passen aan jouw wensen. Een van de zaken waar je dan naar kunt kijken, is het plaatsen van een haag. Hagen kunnen namelijk grote voordelen opleveren. Hiervoor moet je wel weten wat er allemaal mogelijk is. En welke voordelen komen er kijken bij de hagen in jouw tuin?

Meer privacy met een haag

Met een haag kun je in eerste instantie meer privacy creëren. Dit is daarom ook de belangrijkste rol die een haag speelt in de tuin. Vooral in drukkere delen van de stad kun je hierdoor weer ontspannen in de tuin, zonder dat de buren of voorbijgangers naar binnen kunnen kijken. Een professional als Hoge Hagen kan jou daarbij helpen om een goede variant aan te schaffen. Voor de privacy moet de haag bijvoorbeeld dicht zijn. Een dichte haag kan daarbij ook weer meer ruimte geven voor dieren. De vogels kunnen erin zitten en hun nest bouwen, terwijl vlinders, bijen en egels ook hun rust hier kunnen vinden.

Dieren meer bescherming bieden

Een andere rol van hagen in de tuin heeft te maken met het onderkomen van dieren in de omgeving. Niet alleen kunnen vogels hier namelijk hun nesten in bouwen, ook biedt het extra bescherming en voedsel. Wanneer de temperaturen goed zijn en de haag in bloei staat, kunnen de bloemen zorgen voor een mooi tafereel van bijen. Jij geniet daarbij weer van de lekkere geur die ervan af komt en de dieren die je hier voortdurend in en rondom ziet lopen. Door goed te kijken naar de verschillende soorten hagen die er bestaan, zorg je dat je de dierenpopulatie kunt helpen, terwijl jij ook weer voordelen behaalt.

Meer structuur in de tuin

Hagen kunnen ook een belangrijke rol spelen bij de structuur en verdeling van de tuin. Zo hoef je een haag niet alleen aan de buitenrand te plaatsen, maar kun je ook meerdere leefruimtes creëren door middel van deze haag. Hiervoor hoef je de hagen alleen nog maar op verschillende hoogtes te snoeien. Aan de buitenranden houd je de hagen hoog, terwijl je op andere plekken voor een lage variant kiest. Zo kun je er toch overheen kijken, zonder dat jouw tuin een groot vlak lijkt. De sfeer die je hiervoor terugkrijgt, zal jou weer extra laten genieten van de tuin.

Een soort voor iedere tuin

Het enige waar jij dan nog rekening mee hoeft te houden, is welke varianten je aanschaft voor jouw tuin. Er zijn namelijk meerdere soorten, welke jou ook weer nieuwe ervaringen geven. Een van de meest populaire varianten is de Portugese laurier. Je hebt hiermee een goede verdeling tussen de privacy en de sfeer, zodat deze in iedere tuin past. Door goed naar winkels voor Portugese laurier te kijken, weet je waar je jouw aankoop kunt doen.

Je kan misschien ook genieten van: